Meer info

 

Uitrusting

Hoeveel weegt een rugzak?
Een rugzak houd je natuurlijk het liefst zo licht mogelijk. Afhankelijk van de locatie, het seizoen, de afstanden en de mogelijkheden om te bevoorraden op de tocht varieert het gewicht van je rugzak tussen de 7 en 17 kg.

 

Lichtgewicht uitrusting

Lichtgewicht tentjes, slaapzakken, matjes, rugzakken, pannetjes etc. zijn vaak duur. Zeker als je eerst wilt uitproberen hoe jij een trekking vindt kan het een drempel zijn om deze dure varianten aan te schaffen. Daarbij is de keuze vaak groot en wil je misschien op een trekking of in een weekend eerst meer leren over waar je op kunt letten bij het aanschaffen van dure lichtgewicht spullen.

Het is mogelijk om spullen bij wilderniswijsheid te huren, zodat je eerst kunt ervaren en meer leert over welke spullen je zelf wilt aanschaffen.

 

Eten

Een maaltijd houd je het liefst zo licht mogelijk als je op een trekking gaat.
Na aanmelding ontvang je suggesties voor gezonde en lekkere lichtgewicht maaltijden die je mee kunt nemen in je rugzak.

Er zijn tegenwoordig goede lichtgewicht vriesdroogmaaltijden te koop waarbij je alleen heet water hoeft te gieten, maar je krijgt ook suggesties voor maaltijden die je zelf kunt maken tijdens de trekking. Alle opties zijn gemakkelijk klaar te maken en hebben weinig gewicht.

Wat je meeneemt aan eten is natuurlijk afhankelijk van de locatie, het seizoen en de mogelijkheid om te bevoorraden.

 

Verzekering

Als je meegaat op een trekking sluit je zelf een (reis)verzekering af.
Bij afgelegen gebieden, bijvoorbeeld Noord Zweden, is het noodzakelijk om een verzekering voor risicosporten af te sluiten, omdat hierbij een eventuele helikoptervlucht is inbegrepen

 

Boeken

 

Love Letter to the earth — Tich Nhat Hanh

De acht grote lessen van de natuur — Gary Ferguson

Een vlecht van heilog gras — Robin Wall Kimmerer

The Master Key — Robert Peng

De mythe van normaal — Gabor Mate

mullerthal-trap-in-rots