Ervaringen

 

Het weekend voelde als twee weken! Voor een stadsmeisje als ik verwachtte ik een stevige uitdaging met een hoop ongemakken, maar het werd een heerlijk avontuur dat uitpakte als een weldaad voor lichaam en geest.
De kennis en kunde van de wildernisgids maakte dat ik me altijd veilig heb gevoeld en ze weet haar enthousiasme voor de natuur heel goed over te brengen. De Qigong trainer is een ‘Qi-bal’ zelve. Via de ademhaling en concentratie stonden mijn zintuigen op scherp; waarnemingen van de binnen- en buitenwereld op zowel micro- als macroniveau.
Wildernis & Qigong was helend voor lichaam en geest, en bovendien educatief en heel gezellig!
Marijke, juni 2023

 

Wildernis & Qigong vond ik een unieke innerlijke- en uiterlijke reiservaring. Alle zintuigen gaan en blijven open, de nieuwe info en het PROEVEN van alles wat buitengewoon groeit! Ook het ‘samen-gevoel’ dat er meteen in het begin was, droeg absoluut bij aan het fijne van alles. Onvergetelijke ervaring! (ook omdat het mijn stoutste verwachtingen qua lopen overtrof)
Corinne, juni 2023

 

Alle elementen samen zorgden ervoor dat ik in korte tijd (een weekend) in de ervaring zat, in plaats van in mijn hoofd. Het fysieke lopen, kamperen en de qigong versterken elkaar. Uit mijn hoofd, meer in mijn lichaam. Zowel de Qi-gong-trainer als de wildernisgids heb ik ervaren als heel enthousiast, gedreven, vol (positieve) aandacht voor de deelnemers, en flexibel inspelend op alles wat zich voordeed. Sfeer in de groep was goed, route, afstand en slaapplekken goed uitgezocht. Ik voelde me helemaal ‘uit’.
Marleen, juni 2023

 

Wildernis & Qigong was geweldig! Wat ik fijn en verbazingwekkend vond, was het ‘gevoel’ van wildkamperen, door de geweldige locaties. Ik wist niet dat je dat in Nederland zou kunnen hebben. Ook tijdens het lopen waren we vaak genoeg de enigen in het landschap. De gezamenlijke onderdompeling in de natuur, daar heb ik van genoten.
De Qigong en de wildernis-info droegen daaraan bij en zorgden voor verdieping. De Qigong maakte de verbinding met je eigen innerlijke natuur voelbaar. Twee betrokken, vriendelijke, open, op de groep en op de persoon afgestemde leiders.
Natalie, juni 2023